dogadjaji radosnica dogadjaji

02/08 2018.

Podrška dojenju u okviru međunarodne sedmice dojenja

Muzički paviljon Staklenac, Banja Luka

Prije 29 godina u svijetu je prvi put promovisana prva sedmica avgusta kao sedmica dojenja u kojoj se ističe podrška i značaj dojenja kako za bebu tako i za majku.

Događaj “Podrška dojenju u okviru Međunarodne sedmice dojenja“ prvi put održan je u Banjoj Luci, 2.8.2018. u Muzičkom paviljonu. Cilj ovog događaja je informisanje trudnica i javnosti o značaju dojenja, promocija i prevencija reproduktivnog zdravlja  te osnaživanje trudnica i mladih majki na veću stopu dojenja  . Mnogobrojne organizacije kao što su WHO, UNICEF, AAP, WABA  i drugi  šire svijest i kulturu dojenja te promovišu pronatalitetnu politiku u više od 120 zemalja širom svijeta.

Događaj je isključivo društveno odgovoran i besplatan na kojem su trudnice ne samo iz  Banja Luke nego i iz manjih sredina u kojima nema uslova za ovakvu edukaciju, imale priliku dobiti sve adekvatne informacije od uvaženih stručnjaka. Učesnici programa bili su dr Ljubo Višekruna- pedijatar, Gordana Bednaš- babica, Milijana Niškanović, dipl.psiholog. Nakon stručnog predavanja uslijedila je velika nagradna igra sa bogatim nagradama.

Pročitaj više