dogadjaji radosnica dogadjaji

29/03 2021.

Panel za trudnice

Hotel Bosna, Banja Luka

Panel za trudnice je prvi i najveći događaj za trudnice u BIH nastao 2017.godine.

Ovaj događaj osmišljen je kao druženje na kojem kroz interaktivna predavanja, razgovor i vježbe trudnice imaju priliku informisati se o trudnoći, porođaju i majčinstvu. Ovo su osjetljiva razdoblja u životu žene kada su stručni, relevantni i pouzdani savjeti od velike koristi pogotovo za trudnice koje nemaju priliku pripremati se za porođaj. To je najznačajniji događaj za trudnice u našoj organizaciji na kojem učestvuju eminentni stručnjaci iz svih oblasti reproduktivnog zdravlja žena koji kroz predavanja i savjete, približe ovu tematiku trudnicama iz cijele BIH. Brojni prijatelji i saradnici naše škole obezbijedili su vrijedne poklone za trudnice na ovim događajima. Protekle događaje  posjetile su trudnice iz Srbije, Hrvatske, Slovenije što nas posebno veseli jer je regionalna saradnja i razmjena iskustava iznimno važna. U Banjoj Luci se ovaj događaj realizovao već tri puta a organizovan je i u Prijedoru, Gradišci, Zenici, Istočnom Sarajevu, Prnjavoru i Doboju. Danas Panel predstavlja najposjećeniji događaj za trudnice na kojem ugostimo preko 350 trudnica.

Pročitaj više
02/08 2019.

Podrška dojenju u okviru međunarodne sedmice dojenja

Dom omladine, Banja Luka

Dojenje je najbolji, najzdraviji, najjednostavniji i najjeftiniji vid prehrane novođenčeta. Uvijek i na svakom mjestu treba zagovarati dojenje i isticati njegove prednosti kako za majku tako i za bebu.

Majčino mlijeko  sadrži sve što je bebi neophodno za pravilan rast i razvoj u prvim mjesecima života. Često ga nazivamo ne samo hranom, nego i lijekom jer sadrži antitijela, vitamine, minerale, vodu, hranljive materije, hormone, faktor rasta i druge faktore   dok  ne sadrži štetne bakterije.  Uvijek je dostupno i ne morate ga pripremati, niti brinuti o temperaturi čuvanja. Idealno je.

U Banjoj Luci smo 2.8.2019.  po drugi put organizovali veliki i besplatni događaj  pod nazivom “Podrška dojenju u okviru Međunarodne sedmice dojenja”. Događaj su podržali zdravstveni radnici i saradnici sa bogatim iskustvom u oblasti laktacije: „Dojenje prema preporukama WHO“- dr Ljubo Višekruna, spec.pedijatrije, “Dojenje i značaj upotrebe vitmina te dojenje prijevremeno rođenih beba”- dr Veroslava Milošević, spec.pedijatrije i neonatologije,  panel diskusija : „ Uloga patronažne sestre u laktaciji – iskustvo i praksa“ babice  Gordana Bednaš i Snježana Prolić . Nakon stručnog predavanja uslijedila je velika nagradna igra sa bogatim nagradama.

Pročitaj više
27/12 2018.

Novogodišnji festival

Dom omladine, Banja Luka

Najveći i regionalni novogodišnji program za trudnice, pod nazivom “Novogodišnji festival “ organizovali smo 27.12.2018.godine u Domu omladine, Banja Luka.

Ovaj događaj je isključivo društveno odgovornog i edukativnog karaktera sa ciljem podizanja svijesti o značaju psihofizičke pripreme za porod te roditeljstvu. Dragocjene savjete o ovim temama kao i odgovore na pitanje brojnih trudnica dali su uvaženi stručnjaci ginekolozi, pedijatri i babice.

S obzirom na praznike, događaj je imao i zabavni dio te nam je trudnica iz plesnog studija Mafdet na senzualan način približila umjetnost orijentalnog plesa u trudnoći.

Takođe, po prvi put u Banjoj luci prikazali smo modnu reviju za trudnice, spektakl domaćeg brenda “Mali svijet mašte” koji su na suptilan način predstavili moderan trudnički stil. Na kraju programa Deda Mraz je trudnicama uručio bogate poklone.

Pročitaj više
02/08 2018.

Podrška dojenju u okviru međunarodne sedmice dojenja

Muzički paviljon Staklenac, Banja Luka

Prije 29 godina u svijetu je prvi put promovisana prva sedmica avgusta kao sedmica dojenja u kojoj se ističe podrška i značaj dojenja kako za bebu tako i za majku.

Događaj “Podrška dojenju u okviru Međunarodne sedmice dojenja“ prvi put održan je u Banjoj Luci, 2.8.2018. u Muzičkom paviljonu. Cilj ovog događaja je informisanje trudnica i javnosti o značaju dojenja, promocija i prevencija reproduktivnog zdravlja  te osnaživanje trudnica i mladih majki na veću stopu dojenja  . Mnogobrojne organizacije kao što su WHO, UNICEF, AAP, WABA  i drugi  šire svijest i kulturu dojenja te promovišu pronatalitetnu politiku u više od 120 zemalja širom svijeta.

Događaj je isključivo društveno odgovoran i besplatan na kojem su trudnice ne samo iz  Banja Luke nego i iz manjih sredina u kojima nema uslova za ovakvu edukaciju, imale priliku dobiti sve adekvatne informacije od uvaženih stručnjaka. Učesnici programa bili su dr Ljubo Višekruna- pedijatar, Gordana Bednaš- babica, Milijana Niškanović, dipl.psiholog. Nakon stručnog predavanja uslijedila je velika nagradna igra sa bogatim nagradama.

Pročitaj više